UncategorizedNovember 15, 2023by main

Održan drugi dan Festivala zanatskog piva u Žablju

Drugi dan prvog po redu Festivala zanatskog piva održan je večeras u centru Žablja. Veče je obeležio kvalitetan muzički program i takmičenje u brzom ispijanju piva, u muškoj i ženskoj kategoriji. Kiša nije pokvarila planove onima koji su rešili da uživaju u rokenrolu i odličnom zanatskom pivu.

Direktor Turističke organizacije opštine Žabalj Sergej Zaporožac istakao je da se teži ka tome da ova manifestacija postane tradicionalna, privlačeći sve više ljubitelja piva i dobrog provoda.

„Ovo je prava prilika da stanovnici opštine Žabalj osete ukuse više od 50 vrsta različitih zanatskih piva vrhunskog kvaliteta, uz takođe kvalitetan rokenrol. Dobre energije nije manjkalo, što nas je jos više motivisalo da narednih godina bude još bolje“, rekao je Zaporožac.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović podvukao je da je festival održan u rekonstruisanom Parku prisajdinjenja.

„Manifestacije poput ovog festivala daju draž svemu što radimo. Kada vidimo mnogobrojne posetioce, koji uživaju u odličnoj atmosferi, sigurni smo da će Festival zanatskog piva živeti i u narednim godinama“, izjavio je Uroš Radanović.

Oba dana festivala protekla su u znaku humanosti, a sredstva su prikupljana za dečaka Mladena Radišića iz Žablja, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

Share