Sirevi

 

Može se reći da su sirevi lokalni specijalitet, obzirom na zastupljenost proizvodnje. Najprestižnije mesto zauzima rolovani sir, zatim trapist, podliveni mladi kravlji sir, mrvljeni tzv.samokis, kako ga ovde domaćice nazivaju, dimljeni, te različite kombinacije sa paprikom, biberom….


Poljoprivredno gazdinstvo Radišić

Pojoprivredno gazdinstvo Radišić ima zaokružen proces proizvodnje, od njive do trpeze. Proizvode sitni, mladi, rolovani sir, kačkavalj, a odskoro i gaudu, dobitnika zlatne medalje za na poljoprivrednim sajmu u Novom Sadu, 2018.godine.

Gazdinstvo nudi sledeće usluge:- obilazak mini farme- degustaciju sireva- prodaju sira i mlečnih proizvoda- kapacitet do 50 gostiju

Osim sa kućnog praga, prodaja se vrši putem brze pošte, pojedinim marketima u Novom Sadu, kao i na brojnim turističkim manifestacijama.

Kralja Petra I 34, Čurug. Tel: +381 (0) 60 170 47 34 Email:radisic.petar@gmail.com Fb:@farmersir


Poljoprivredno gazdinstvo Bajac

Pojoprivredno gazdinstvo Bajac poseduju mini farmu krava i svakodnevno perađuju mleko u ukusne sireve, od sitnog, mladog do raznolikih rolovanih sireva.

Gazdinstvo nudi:- obilazak mini farme- degustacija sireva- prodaja sira i mlečnih proizvoda- kapacitet do 50 gostiju

Osim sa kućnog praga, sir se može kupiti radnim danom na Futoškoj pijaci u Novom Sadu.

Adresa: Zmaj Jovina 8, Gospođinci


Poljoprivredno gazdinstvo Šovljanski

Pojoprivredno gazdinstvo Šovljanski poseduju mini farmu koza, te od sopstvene proizvodnje proizvode: mleko, surutku, kefir, jogurt, tvrde sireve, dimljene sa i bez začina. Od kozijeg mleka izrađuje se i kvalitetan sapun po posebnoj recepturi.

Gazdinstvo nudi:- prodaja sira i mlečnih proizvoda

Osim sa kućnog praga, prodaja se vrši i na novosadskim pijacama ( Satelitska, Detelinarska i Najlon ).

Adresa: Zmaj Jovina 3a, Đurđevo


Poljoprivredno gazdinstvo Marić

Pojoprivredno gazdinstvo Marić poseduju mini farmu koza i bavi se proizvodnjom kozijih sireva i drugih mlečnih proizvoda ( mladog sira, feta, kačkavalja, parmezana, kao i jogurta, kiselog mleka i kefira ).

Gazdinstvo nudi sledeće usluge: – obilazak mini farme – degustaciju sireva – prodaju sira i mlečnih proizvoda – kapacitet do 50 gostiju

Osim sa kućnog praga, prodaja se vrši na Limanskoj pijaci u Novom Sadu, subotom i nedeljom, i na pojedinim turističkim manifestacijam u Novom Sadu

Adresa:Nikole Pašića 10, Đurđevo


Poljoprivredno gazdinstvo Šatara

Poljoprivredno gazdinstvo Šatara svakodnevno proizvodi sireve i druge mlečne proizvode, od sopstvene proizvodnje, ali i drugih gazdinstava sa teritorije opštine Žabalj. Gazdinstvo poseduje i. farmu svinja, te se bavi i preradom mesa od koje nastaju najfiniji mesni delikatesi.

Gazdinstvo nudi: – degustacija i prodaja sireva – degustacija i prodaja mesnih prerađevina – kapacitet do 50 gostiju

Osim sa kućnog praga, sir se može kupiti svakim danom, sem ponedeljka na Ribljoj pijaci u Novom Sadu.

Adresa:Stevana Sremca 37, Žabalj


Farma Global Seed

Najveća organska farma mlečnih krava u Srbiji. Na njoj, u objektima koji se prostiru na čak 32 hektara, živi više od 2.000 goveda. Farma je samo jedan deo velikog i složenog sistema kompanije Global Seed. Na farmi su prisutne 3 rase, crni Holštajn, crveni Holštajn i Braon Svis.

Dnevna isporuka sa farme za Imlek, koji prerađuje mleko u „Bello organic“, je oko 15.500 litara mleka. To je samo isporuka, a proizvodnja je mnogo veća, jer telad sa farme 90 dana svog života isključivo piju kravlje mleko.

Farma nudi:- obilazak farme za stručne grupe – edukativne posete za đake – family open day – svake prve subote u mesecu – kapacitet do 50 gostiju

Adresa: Gospođinačka 1a, Čurug


  •  
  •  
  •  
  •