UncategorizedNovember 15, 2023by main

Održan prvi dan Festivala zanatskog piva u Žablju

Prvi po redu Festival zanatskog piva održan je u Žablju, donoseći ljubiteljima piva jedinstveno iskustvo degustacije zanatske pivske kulture. Ovaj događaj, koji je privukao mnogobrojne posetioce iz različitih delova regije, bio je prava poslastica za sve zaljubljenike u kvalitetno pivo. Manifestaciju su otvorili predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor Turističke organizacije opštine Žabalj Sergej Zaporožac.

Bogat muzički program, kao i različita takmičenja nastaviće se i sutra, od 18 časova na istom mestu, u centru Žablja.

Dodeljene su i nagrade za najuspešnije u turizmu iz opštine Žabalj. Za najbolje udruženje proglašeno je DONKT „Branislav Nušić“ Đurđevo, najbolja manifestacija je Čuruška rakijada, dok je najbolji ugostiteljski objekat „Čuružanka“. Nagradu za ukus opštine Žabalj osvojilo je Poljoprivredno gazdinstvo Krulj iz Žablja.

Na festivalu su se predstavile brojne pivare, nudeći raznovrsne ukuse i stilove kraft piva. Gosti su imali priliku da probaju tradicionalna i eksperimentalna piva, da upoznaju pivare i saznaju više o procesu pravljenja piva. Osim toga, muzički nastupi i zabavni sadržaji stvorili su ugodnu atmosferu za sve prisutne.

Očekuje se da će ova manifestacija postati tradicionalna, privlačeći sve više ljubitelja piva. Takođe, važno je napomenuti da je ovaj festival imao humanitarni karakter, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Mladenu Radišiću, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Ovaj gest solidarnosti dodatno je obogatio festival, jer je zajednica pokazala svoju podršku i brigu.

Share