UncategorizedNovember 15, 2023by main

Ministarka Kisić Tepavčević otvorila Dan porodice u Gospođincima

Dan porodice održan je u centru Gospođinaca, a manifestaciju je svečano otvorila ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić Tepavčević. Igre i aktivnosti za celu porodicu, edukativne i zabavne radionice i takmičenja ulepšali su ovaj događaj. Nastupila su i deca iz DONKT „Đerdan“ iz Gospođinaca, a mališani su uživali i u animacijama i kreacijama od balona, a nije izostala ni zabava u dvorcima na naduvavanje. Održana je i dečja pozorišna predstava „Hrabri tigrić“, kao i izložba Mladena Radišića, dečaka koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Porodice koje su učestvovale na radionici „Hajde da se upoznamo“ dobile su besplatnu godišnju članarinu u ONB „Veljko Petrović“ za celu porodicu.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović obratio se prisutnima, istakavši snagu porodice kao osnovne jedinice društva i temelja srećnog života.

„Mi kao lokalna samouprava se trudimo da roditeljima olakšamo podizanje dece i trudićemo se da i u narednom periodu to činimo, kroz finansijske i nefinansijske mere“, rekao je Radanović.

Ministarka Kisić Tepavčević kazala je da su najlepši događaji kada slavimo ono najvrednije, a to je porodica.

„Iz porodice crpimo snagu, dobijamo polet da budemo još bolji. Mi iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju želimo da čitava Srbija bude jedna velika porodica i svim svojim aktivnostima pokušavamo da to i uradimo, a čini mi se da smo na pravom putu. Sproveden je niz različitih mera, prvenstveno usmerenih ka finansijskoj podršci porodicama sa decom i jako smo srećni što su ove mere već počele da daju rezultate, zaustavljen je trend pada novorođenih beba, a svakog meseca je više beba nego što je bilo prethodne godine“, izjavila je Darija Kisić Tepavčević.

Direktor Turističke organizacije opštine Žabalj i organizator događaja Sergej Zaporožac poručio je da će Dan porodice postati tradicija u opštini Žabalj.

„Dan porodice je više od okupljanja, to je prilika da promovišemo ključne vrednosti koje čine temelj stabilnih porodičnih zajednica. Ovaj dan slavi ljubav, poštovanje, razumevanje i podršku među članovima porodice, a deca su prioritet Opštine Žabalj“, podvukao je Zaporožac.

Share