Lov i ribolov

Zajedno razvijamo turističke potencijale opštine Žabalj.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Parkovi prirode Stara Tisa i Jegrička

Parkovi prirode Stara Tisa i Jegrička predstavljaju oazu za pecaroše. Love se: šaran, smuđ, štuka, deverika, babuška, bodorka i druge riblje vrste.

Udruženje sportskih ribolovaca “Mladost – Jegrička”
Tel: +381 (0) 64 2686 792

Udruženje sportskih ribolovaca “Stara Tisa”
Tel: +381 (0) 63 543 142

Lovište „Stara Tisa“

Lovište „Stara Tisa“ nalazi se u opštini Žabalj.

Ovim lovištem gazduje Lovačko udruženje „Stara Tisa“. Ono se nalazi u lovnoj oblasti „Bačka“. Sedište udruženja je u Žablju.

Lovište se nalazi 321 km južno od Budimpešte (HU), 114 km južno od Subotice (SRB), 25 km severo-istočno od Novog Sada (SRB), 704 km severno od Soluna (GR), 80 km severno od Beograda (SRB) i 119 km zapadno od Temišvara (RO). Svi putevi, ka i u samom lovištu, su novi i kvalitetni.

Lovačko udruženje „Stara Tisa“ je član Lovačkog saveza Srbije. Udruženje ima 429 aktivnih članova. Sačinjeno je od četiri lovačka društva iz Žablja, Đurđeva, Gospođinaca i Čuruga. Svako lovačko društvo vodi brigu o svom reviru, čije se granice poklapaju sa granicama katastarskih opština. Ukupna površina lovišta je 41.205 ha. Lovište je ravničarskog tipa.

U lovištu „Stara Tisa“ su u funkciji sledeći lovni objekti: 50 čeka, 68 hranilišta za krupnu divljač, 68 solišta, 19 pojilišta, 150 hranilišta za sitnu divljač, i četiri prihvatilišta za fazančiće (2 ha). Udruženje poseduje pet lovačkih domova i dve lovačke kuće. U vlasništvu ima 20 ha obradivog zemljišta i 324 ha višegodišnjih remiza. Divljači kojima gazduje udruženje su srna, divlja svinja, zec, fazan, grlica, gugutka, prepelica, divlja patka i divlja guska.

Ovo lovište se naslanja na reku Tisu, ali na zapadnu stranu obale. Plodne oranice i šume uz reku su idelani stanišni uslovi za srneću divljač. Lov u takvom prirodnom okruženju predstavlja poseban izazov i zadovoljstvo. Brojnost prepelica i grlica na ovim terenima je velika, tako da Vam se pruža prilika za veoma aktivan lov sa dobrim psima. Dobrim strelcima se pruža prilika za bogat ulov. Fazana i zeca možete loviti od oktobra, brojnost ovih vrsta je takođe velika.

Lovačko udruženje „Stara Tisa“
Adresa: Svetog Nikole 39, Žabalj
Tel: +381 (0) 21 830 966
+381 (0) 64 1318 272