Dani trešnje 2022. u Mostaru

Na jubilarnom 20. Međunarodnom Sajmu privrede, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022”, u Mostaru, BiH, predstavljena je turistička ponuda opštine Žabalj kroz tematsku rutu Put sira i meda. Sajam je održan posle dvogodišnje pauze i privukao je oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona. Partner sajma je bila Privredna komora Crne Gore. Sajamsku manifestaciju otvorila je potpredsednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, koja je prilikom obilaska sajma posetila naš štand i izrazila veliko interesovanje za turistički proizvod Put sira i meda, kao i povezivanje preko ponuda golf terena, dve zamlje.
Tokom sajma održano je više predavanja i panel diskusija u vezi uključivanja OPG-ova tj. poljoprivrednih gazdinstava u turističke tokove, kao i savremenog pčelarstva na teritoriji Bosne i Hercegovine, na kojim smo uzeli aktivno učešće. Od medija, najveće interesovanje bilo je od strane Hayat TV iz Sarajeva, sa kojima je i dogovorena poseta opštini Žabalj.

Na štandu su parcijalnu ponudu predstavljali ugostitelji sa teritorije opštine Žabalj – čarda Debeli lad, kao i Veslački klub Čurug.

Share