20. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST”, Lukavac, BiH

Turistička organizacija opštine Žabalј nastupila je na 20. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije „LIST“, koji je održan u Lukavcu, u periodu od 5. do 7. maja 2022. godine, a koji je prema broju izlagača i posetilaca najposećeniji sajam turizma u Bosni i Hercegovini.

Na zajedničkom štandu, ponudu su predstavile Turistička organizacija opštine Žabalј, Turistička organizacija Grada Novog Sada i Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci. Mikro turistička regija Novi Sad sa okolinom, definisana je Programom razvoja turizma AP Vojvodine 2018/2022, na osnovu zajedničkih klјučnih doživlјaja / iskustava turista.

Sajam je i ove godine privukao veliki broj posetilaca, kao i izlagača – turističkih organizacija, agencija, hotela, proizvođača vina i hrane, suvenira, medija i drugih privrednih subjekata.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2021. godini Srbiju je posetilo blizu 102.000 turista iz Bosne i Hercegovine, pa oni po broju dolazaka i ostvarenih noćenja (221.966) zauzimaju prvo mesto (među stranim turistima), što ukazuje na značaj ovog sajma.

Share