UncategorizedFebruary 23, 2015by galeus

36. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Završen je Međunarodni sajam turizma u Beogradu, na kojem se predstavilo oko 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja. Prema procenama organizatora bio je najposećeniji do sada sa 65 hiljada posetilaca. Beograd je u četiri dana trajanja sajma ostvario 15 hiljada noćenja. Prvi put od 1978. godine Sajam turizma u Beogradu otvorio je premijer Srbije.

Sajam turizma održan je pod sloganom “Iskoristi trenutak”. Ove godine na Sajmu turizma prvi put je učestvovala Jamajka, koja je u Srbiji prepoznala interesantno tržište. Posetioci sajma imali su priliku da kupe ili rezervišu jeftinije turističke aranžmane za predstojeće leto.

Poseban akcenat stavljen je na prezentovanje domaćih turističkih destinacija i turističkih proizvoda u hali 4, gde su se posetioci sajma mogli upoznati između ostalog i sa objedinjenom ponudom opština Žabalj i Zrenjanin. Pod sloganom “Tisa, reka koja spaja” ponuda je bila upućena svima koji žele da osetite čari ravnice i pobegnu od užurbanog načina života i svakodnevnog stresa.

Aktivni odmor i relaksacija , bogata istorija, festivali, šarenolika bačko-banatska trpeza uz tamburašku muziku privlačila je značajnu pažnju tokom sajma. Kako se pokazalo udruživanje ponuda više opština je značajan korak u stvaranju novih integrisanih turističkih proizvoda na turističkom tržištu, koje je sve zahtevnije i traži stalno uvođenje novih sadržaja.

Istovremeno sa Sajmom turizma održane su još tri manifestacije – Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira.


sajam

Share