Međunarodni sajam turizma “Utazas” Budimpešta

Turistička organizacija opštine Žabalj predstavila je svoju ponudu na međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS“ u Budimpešti od 26. februara do 01. marta. Sajam je okupio 258 izlagača, zemlja partner ove godine bila je Rumunija, a unutrašnji partner je Szekesfehervar. Najveća atrakcija sajma bila je karta Mađarske izgrađena na površini od 180 m2 sa više od 1.000.000 Lego kocki za vreme trajanja sajma. Sajam je bio manji nego prethodnih godina, a mišljenja su podeljena zašto je tako

Pored naše opštine na zajedničkom štandu predstavile su se i organizacije Srbije, Vojvodine, Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Palanke, Bačke Topole, Sente, Kanjiže, Ade, Temerina, Vršca, Niša. Predstavila su se i udruženja poput Klastera zdravstvenog turizma Vojvodine, Udruženja domaćina u eko-ruralnom turizmu iz Skorenovca, Udruženja starih umetničkih zanata Vojvodine i privrednici, vinarija ,,Kovačević” iz Iriga, vinarija ,,Vindulo” iz Temerina, “Unikat” Temerin i mnogi drugi.

Štand su krasile raznovrsne nošnje, kao i suvenirska i gastronomska ponuda učesnika projekta “Bogatstvo različitosti”, predvođenih novosadskim turističkim klasterom “Istar21”. Defilujući sajmom, uspeli su da prenesu i na ostale izlagače i posetioce delić atmosfere i temperamenta pojedinih delova pokrajine, a mogle su se čuti i najpoznatije vojvođanske pesme u izvedbi tamburaškog orkestra.

Tokom trajanja sajma održana je konferencija za novinare gde su se zainteresovanima obratili zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas, ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac i predstavnica Turističke organizacije Srbije Željka Pudar.


lego_mo_m2_c08

s1

s2

Share