Žetveni sajam – Županja

Turistička organizacija opštine Žabalj, predstavila se 07. jula 2018. godine na poznatom žetvenom sajmu u Županji, koji je po 16. put održan u organizaciji Turističke zajednice grada Županje, u krugu fabrike Same Deutz-Fahr Žetelice.

Pun naziv ove nesvakidašnje manifestacije je “KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI – ŽETVA I VRŠIDBA U PROŠLOSTI”, kroz koju se prepliću tradicija, narodno stvaralaštvo i običaji, od kojih neki sežu duboko u prošlost, te bogata slavonska gastronomska ponuda – uključujući nesvakidašnja žetvena jela.

Cilj manifestacije je stvaranje turističkog proizvoda “Od zlatnog zrna do gotovog proizvoda” te osiguranje dodatnih prihoda malim proizvođačima, koji su u okviru Žetvenog sajma predstavili svoje proizvode i usluge. U skladu sa temom nastupa, nagasak je stavljen na tipične proizvode opštine Žabalj: sir, med, vino, viski, bombone…

Pored učesnika iz Vukovarsko- sremske županije, na manifestaciji su učestvovali privredni subjekti i udruženja iz BiH, Srbije, Austrije, Poljske i Rumunije.


zp1

zp2

zp3

zp4

zp5

Share