UncategorizedOctober 24, 2022by galeus

Turistički & MICE forum, Beograd

Turistička organizacija opštine Žabalj učestvovala je na beogradskom turističkom & MICE forumu, koji je održan u organizaciji Turističke organizacije Beograda i Centra za razvoj turizma CERTUS.

Centralna tema ovogodišnjeg foruma bila je „Otvoreni Balkan“, kako ga razumeti i ponuditi kao zajednički turistički proizod, ali i kako pristupiti novim izazovima i dati nova rešenja u vremenu koje dolazi. Govornici na ovom panelu bili su: Miodrag Popović -Turistička organizacija Beograda, Ljupčo Janevski – Agencija za promociju i podršku turizma Severne Makedonije, Aleksandar Seničić – YUTA, Marko Radić – Turistička organizacija Republike Srpske, Renata Pindžo – Foreign Investors Council i Sokol Hoxa – Shkodra travel, Albanija.
Drugi panel bio je posvećen MICE industriji, a na tu temu mišljenja su ukrstili: Dušan Borovčanin – Kongresni biro Srbije, Rob Davidson – MICE Knowledge, Velika Britanija, Miloš Ćuruvija – Futurizam, Krste Blaževski – Hotelska asocijacija Makedonije i Dejan Pejčinović – Fruške terme.

Zaključak foruma je relativno brz oporavak turizma posle pandemije u regionu, važnost povezivanja regiona i zajednička promocija, kao i potreba za ulaganjem u kadrove u turizmu.

Na forumu su tradicionalno dodeljene i nagrade za novi kvalitet u turizmu – Turistička prizma.
Organizaciju Beogradskog turističkog foruma 2022, podržalo je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije.

Share