UncategorizedNovember 15, 2023by main

Tradicionalne kasačke trke održane u Žablju

Ovogodišnje konjičke trke u organizaciji Konjičkog kluba „Žabalj“ tradicionalno su održane na žabaljskom hipodromu. Tradicionalni događaj, osim glavnih trka, uveličala je i promotivna trka poni konja, u kojoj su učestvovala deca do 15 godina, mlade nade kasačkog sporta. U šest kasačkih trka takmičilo se 58 grla vlasnika iz cele Srbije, od kojih je šest u vlasništvu žabaljskog konjičkog kluba, a jedan je izašao kao pobednik. Održana je i trka pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj, kao i prethodnih godina, a pobedu je odnelo grlo „My Fire Star“, sa vozačem Branislavom Mukićem, koji je najtrofejniji srpski vozač kasačkih trka.

Trkački dan posvetili su kolegi i vozaču Stevanu Siču starijem, koji je preminuo prošle godine. Ceo dan protekao je njemu u sećanje, a trke su nazvane po konjima koje je on vozio.

Predsednik Konjičkog kluba „Žabalj“ Radivoj Vlaškalin istakao je da je zadovoljan kako je dan protekao, dan koji je ozbiljna žabaljska manifestacija i tradicija.

„Zaista smo se trudili da organizacija bude besprekorna i drago mi je što je hipodrom i ove godine pun, a još draže mi je što je pun dece. Takođe bih se zahvalio lokalnoj samoupravi i Gospođinčanima, koji su svake godine uz nas i na čiju pomoć računamo u organizaciji svakog našeg trkačkog dana“, kazao je Vlaškalin.

Share