UncategorizedSeptember 28, 2020by galeus

Svetski dan turizma

27. septembra prvi put je obeležen Svetski dan turizma u opštini Žabalj.
Svetski dan turizma se obeležava sa ciljem razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.

Tema ovogodišnjeg obeležavanja svetskog dana turizma je TURIZAM I RURALNI RAZVOJ.
Predstavnicima turističke privrede obratio se predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić, rekavši da je opština Žabalj prepoznala značaj razvoja turizma i ruralnog turizma i da će i dalje pomagati ovaj sektor kroz subvencionisanje privatnog sektora, ali i unapredjenje turističko komunalne infrastrukture.

Direktorka Turističke organizacije Marija Čupić, sumirala je rezultate iz prethodnog perioda, i pozvala sve prisutne da rade na unapredjenju kvaliteta usluga i da se aktivno uključe u promociju destinacije.
Po prvi put dodeljena je nagrada za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u opštini Žabalj.

Nagrada je dodeljena zanatskoj radnji Bombonica iz Čuruga, koja više od 100 godina proizvodi svilene bombone, a duže od decenije dočekuje turističke grupe.


Share