UncategorizedSeptember 29, 2022by galeus

Svetski dan turizma

Svetski dan turizma, koji se obeležava svake godine 27. septembra, je dan koji podstiče svest o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma i doprinosu koji sektor može da da u postizanju ciljeva održivog razvoja.
Tema ovogodišnjeg obeležavanja je “Preispitivanje turizma”, a u današnje vreme, relevantnost turizma nikada nije bila jasnija. Vreme je da se iskoristi prilika i ponovo razmisli o tome kako se baviti turizmom!

Turistička organizacija opštine Žabalj obeležila je 43. po redu Svetski dan turizma i organizovala je predavanje za učenike Srednje škole „22. oktobar“ iz Žablja koji pohađaju smer Turistički i Turističko – hotelijerski tehničar.

Tema predavanja usklađena je sa aktuelnom temom u svetu koja je glasila „Preispitivanje turizma“, ali se govorilo i o ulozi turističke organizacije u razvoju destinacije i privrede, odnosno kako indirektno različite oblasti privrede utiču na turizam i obrnuto.

Organizovana je i poseta Čurugu, gde su učenici imali priliku da upoznaju lepote istorije ovog mesta, poput Rođine vetrenjače i Parka prirode „Stara Tisa“, kao i Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i Muzej žrtava racije.

 

 

 

Share