UncategorizedNovember 14, 2023by main

Plesna trupa „Una saga Serbika“ oduševila spektaklom na otvorenom

U okviru manifestacije „Kulturno leto“, Turistička organizacija opštine Žabalj organizovala je nastup plesne trupe „Una saga Serbika“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Direktor TO opštine Žabalj Sergej Zaporožac zahvalio se predsedniku opštine, koji je podržao nastojanje i ideju da se u opštini organizuje „Kulturno leto“.

„Smatram da je to jako bitno ovdašnjem stanovništvu, da organizujemo različite događaje, koji unapređuju društveni standard. Turistička organizacija opštine Žabalj ima cilj da na pravi način prikaže našu tradiciju i kulturu i to nam je u fokusu ovog leta. To znači da će predstojeće manifestacije biti u znaku istorije i kulture Srba. Pokušaćemo da na najbolji način, uz pravi odabir izvođača, približimo sve ono što je tradicionalno i autohtono“, podvukao je Zaporožac.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović podržao je „Kulturno leto“, u okviru kojeg je pre mesec dana pred Žabaljčanima takođe nastupio i Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“.

„Imali smo priliku da uživamo u fantastičnom performansu. U narednom periodu imaćemo niz kulturnih manifestacija, koje će se održavati u centru Žablja. Želim da se zahvalim svima koji su prisustvovali, razgovarali smo nakon koncerta, pa sam se uverio da su uživali“, rekao je predsednik opštine.

Share