UncategorizedDecember 4, 2017by galeus

Nova vina Potisja

Turistička organizacija opštine Žabalj poziva na 7. manifestaciju Nova vina Potisja, koja će tradicionalno biti održana u subotu, 9. decembra 2017. godine u restoranu “Naša lovačka priča”, lociranom u ulici Svetozara Miletića 33.

Ova manifestacija je revijalnog, ali i takmičarskog karaktera. Posle Januarskog sajma vina u Temerinu, vinska smotra u Žablju je dobila veliki publicitet, ali je za nju zainnteresovan sve veći broj malih vinara. Tako se ove godine očekuje da će Božansko piće izlagati tridesetak proizvođača. Po običaju, vina će ocenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih znalaca i stručnjaka u oblasti vinarstva.

Prijem i ocenjivanje uzoraka vina obaviće se nekoliko dana pre početka manifestacije, a glavni dan manifestacije je subota, 09. decembar i odvijaće se u restoranu “Naša lovačka priča”.

Gosti se očekuju već od 13,30h, jer pola sata kasnije kreće jednočasovno predavanje na temu „ Uparivanje hrane i vina “, koje će održati somelijer Ljubica Radan.

Nakon toga predviđena je panel diskusija pod nazivom „Sinergija poljoprivrede i turizma”, na kojoj će, između ostalih, govoriti predstavnici Sekretarijata za privredu i turizam, poljoprivrede, proizvođači i organizatori manifestacija.
Naravno da će tu biti i privrednici ovoga kraja, koji će izložiti svoje proizvode na degustaciju i prodaju.

U 18,00h zakazano je svečano otvaranje manifestacije, a potom i proglašenje najboljih vina uz dodelu priznanja.
Degustacija vina i lokalnih proizvoda uz muziku tamburaškog orkestra “Da zna zora”, trajaće do 23h.


nvp

Share