Međunarodni sajam turizma “LIST”, Lukavac

Od 12. do 14. maja 2016. godine na međunarodnom sajmu turizma “LIST” u Lukavcu predstavljena je opšta turistička ponuda regije Vojvodine, grada Novog Sada i opština Žabalj, Bačka Palanka, Apatin i Vršac. Na sajmu je učestvovalo 130 izlagača iz 10 zemalja.

Samu ceremoniju svečanog otvaranja uveličale su brojne zvanice: ambasadori Francuske, Hrvatske, Malezije i predstavnici ambasada Češke i Turske, zatim delegacija Mađarske na čelu sa gradom Harkanjem, ministarka životne sredine i turizma FBiH Edita Đapo, kao i predstavnici ministarstava i Vlade pojedinih kantona u FBiH.

Tokom tri dana sajma vladalo je veliko interesovanje za vojvođansku ponudu. Posetioci sajma mogli su uzivati u brojnim degustacijama i promocijama na štandovima izlagača.

Ovogodišnji partner sajma bio je grad Županja iz Hrvatske. Organizatori su obezbedili i prateće sadržaje, kao što je promocija autohtone bosansko-hercegovačke kuhinje, promocija brdskog biciklizma kroz organizaciju trke, okrugle stolove i radionice na temu aktuelnih problema u turizmu i novinarsku kotlićijadu.

Na ovom sajmu je takođe dodeljeno priznanje Turističkoj organizaciji opštine Žabalj za doprinos unapredjenju turizma u regionu.


1

2

6

10

12

13

Share