UncategorizedNovember 24, 2015by galeus

Prezentacija jela od soje na čardi Debeli lad

U saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bečej i Sojaproteinom, na čardi Debeli lad organizovana je prezentacija i degustacija jela od soje. Ideja je da se u sklopu pokretanja razvoja regionalne gastro-turističke ponude, po DMC modelu, omogući ugostiteljima da diversifikuju ponudu uvođenjem jela sa sojom.

Zorica Belić tehnološki koordinator projekta iznela je niz bitnih informacija o soji kao glavnoj i nosećoj sirovini, njenoj pripremi i upotrebi u domaćinstvu i u ugostiteljstvu. Potencijal primene sojinih proizvoda je širok, volja i mašta u kuhinji su sasvim dovoljni da se od samih sojinih proizvoda ili u kombinaciji sa drugim sastojcima napravi čitav splet fantastičnih jela.

Proizvodi kompanije SOJAPROTEIN svoju primenu nalaze u specijalizovanim vegetarijanskim i Halal kuhinjama, kao i u mnogim drugim. Soja se uklapa u različite menije, za dane posta, bezmesne, visokoproteinske, bezglutenske kao i konvencionalne menije. U cilju uvođenja proizvoda od soje, kuhinje ugostiteljskih objekata će u svakom momentu imati na raspolaganju stručnu podršku istraživačko-razvojnog tima kompanije.

IMG_20151123_105916

IMG_20151123_110101

IMG_20151123_110309

Share