UncategorizedNovember 28, 2016by galeus

NOVA VINA POTISJA

U subotu 10. decembra u restoranu “Naša lovačka priča” održaće se 6. po redu manifestacija “Nova vina Potisja”. Kao i ranijih godina stručni deo manifestacije okupiće vinare, pre svega iz potiskog regiona, koji će imati priliku da razmene svoja iskustva i čuju predavanje na temu Vinski bonton. Obzirom da je tema predavanja interesantna i za ugostitelje, svi zainteresovani ugostitelji sa teritorije opštine Žabalj mogu se prijaviti za učešće. Predavač će biti enolog i somelijer gospođica Ljubica Radan.

U okviru stručnog dela biće organizovano i ocenjivanje vina. Vina će ocenjivati komisija, sastavljena od mladih stručnjaka sa međunarodnim iskustvom, u sledećem sastavu: Ljubica Radan, Jelena Koković i Siniša Ostojić.

Najavljeni su gosti, vinari, iz drugih vinskih ( pod ) regiona – fruškogorskog, vršačkog, knjaževačkog i vlasotinačkog, ali i iz susedne Hercegovine.

Izložbeni deo manifestacije predstaviće pored najboljih vina i tipične proizvode šajkaškog kraja ( sireve, mesne prerađevine, slatke đakonije..). Ovaj deo manifestacije otvoren je za posetioce od 18 časova. Svi oni koji se odluče da posete manifestaciju moći će da probaju najbolja vina potiskog, ali i drugih regiona, uživaju u dobrom zalogaju i muzici tamburaša.


 

plakat_nova-vina-potisja

Share