Međunarodni sajam turizma “LIST” 2015

Na međunarodnom sajmu turizma „List“ u Lukavcu održanom od 7. do 9.maja, svoje proizvode, usluge i kapacitete predstavilo je 130 izlagača iz: Nemačke, Turske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije,Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Otvaranju sajma prisustvovali su visoki zvaničnici Federacije BiH, ambasadori Hrvatske i Mađarske u BiH, predstavnici nemačke opštine Barleben. Sajam su zajedno otvorili načelnik opštine Lukavac Dževad Mujkić i predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

Tokom sajma dogovorena je saradnja između dve opštine, koja će se već nastaviti u junu mesecu, kada se planira poseta opštini Žabalj, od strane delegacije iz opštine Lukavac, koju će pored predstavnika opštine, činiti i privrednici iz ove privredno razvijene opštine.

Tokom tri dana održana su brojna tematska predavanja, prezentacije i promocije, koje se odnose na turizam, ponudu pojedinih gradova i regija i tradiciju i kulturu zemalja učesnica. Turistička organizacija opštine Žabalj, kao partner 13. po redu lukavačkog sajma imala je priliku da se predstavi pred brojnim zvanicama na svečanoj večeri. Tom prilikom po prvi put u regiji emitovan je promo film o opštini Žabalj, koji je privukao pažnju prisutnih. Inače, turistička ponuda opštine Žabalj predstavljena je tokom tri dana trajanja sajma u okviru objedinjenog štanda vojvođanskih opština.

Najviše učesnika okupili su Festival hrane i pića, na kojem se predstavilo 18 udruženja žena iz cele BiH, Sajamska biciklijada sa preko 60 biciklista i Novinarska kotlićijada u kojoj je učešće uzelo 12 ekipa. Na popularnoj kotlićijadi Srbiju, tj regiju Vojvodine predstavljala je ekipa Turističke prizme.


 

list 7

list 6

list4

list 3

list5

list 1

Share