16. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2015.

Ponuda Turističke organizacije opštine Žabalj predstavljena je u okviru objedinjene vojvođanske turističke ponude na 16. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora održanom od 2.- 4. aprila u Nišu. Objedinjeni nastup opština iz Vojvodine ( Subotice, Vrbasa, Apatina, Sombora, Vršca, Novog Sada, Pančeva i Kovačice ) privlačio je veliku pažnju posetilaca tokom sva tri dana trajanja sajma.

Inače, sajam svake godine okuplja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, razmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte. Ove godine zabeleženo je rekordnih 139 izlagača iz zemlje i regiona.

Aktivni odmor postaje sve popularniji vid turizma u svetu i u Srbiji. Upravo zato je veliki deo izlagačkog prostora bio namenjen prezentaciji klubova i udruženja koji se bave aktivnim odmorom i ekstremnim sportovima iz cele Srbije. Zainteresovanima su prezentovani različiti programi iz ove oblasti: planinske ture i trke u Srbiji, regate, rafting, džip safari, paraglajding letovi, speleologija, ronjenje, planinski biciklizam, slobodno penjanje itd.

U okviru sajma, 03. aprila 2015. organizovana je 2. Konferencija o avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom – „Razvoj i unapređenje avanturizma u Srbiji i regionu kroz upravljanje projektima, organizaciju tura i događaja i zaštita životne sredine“.

Svečanom otvaranju sajma prisustvovali su gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, direktor turističke organizacije Niša, Uroš Parlić i direktor turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac. Ulaz za posetioce je kao i uvek do sada bio besplatan.


Nis2015

SAJAM-2015

Share